current expo

BERT LEZY STRIPTEKENINGEN

Over de expo Striptekeningen
Bert Lezy toont in Lichtkaai een selectie originele tekeningen van strippagina’s die hij de afgelopen jaren maakte naar scenario’s van Don Vitalski. 
Bladen uit de verhalen ‘Monsterbusters’, ‘Eligius Pruystinck’ en ‘Ignatius Van Antiochië’ zullen te zien zijn. 
Het gloednieuwe album ‘Ignatius Van Antiochië’ wordt er voorgesteld en gesigneerd door de auteurs tijdens de opening op Zaterdag 10 februari vanaf 17u in de Lichtkaai. Gedurende het verdere verloop van de expo die loopt tot 30 maart zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden. Voor meer info kan u kijken op de facebook pagina’s van Bert Lezy en Lichtkaai. 
De expo is geopend van woensdag tot zondag vanaf 17u tot middernacht. Op zondagen 11 februari en 10 maart gaat de expo open om 14u.

Over Bert lezy

°19 09 1970

Vrije Grafiek Sint Lucas Gent 1993 Grote Onderscheiding

Tekenaar, graficus, schilder, performer, live-tekenaar, srtiptekenaar, videomaker, radiomaker, ontwerper, animatiefilmer

Diverse tentoonstellingen zowel onder- als bovengronds

O.a. M HKA, Arenberg, Martin Van Blerk, Atelier Jacques Gorus, Troebel Neyntje, Oever 21, Studio 68, Cinema Nova…

Tussen 1 januari 2016 en 31 december 2020 verscheen dagelijks een werk op sociale media, gecombineerd met een jaarlijkse expositie en een boekuitgave onder de naam De Dagelijkse Lezy.

Werk zichtbaar in de openbare ruimte, cultuurhuizen en horeca in Antwerpen. (Muurschilderingen, affiches, illustraties, schilderijen…)

In 2023 verscheen het boek “De Dictionnaire Lezy”

Huiskunstenaar Café Zeezicht, visueel bandlid van The Valerie Solanas (alle artwork, videoclips en live tekenwerk) en Cavemen Park

Live tekenaar bij talloze evenementen en optredens.

Programmamaker Blaastaal op Radio Centraal sinds 2006.

Samenwerkingen met Arenbergschouwburg, De Sprekende Ezels, M HKA, Creatief Schrijven, filosofiehuis Het zoekend hert, De studio, Wintervuur, Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis, Vitalski, Circus Bulderdrang, Andy Fierens, Het Oude Badhuis, Het Bos, Costa, Permeke bibliotheek, Café De Kat, Café Chatleroi, Café Boekowski en collega artiesten en muzikanten.

Pedagisch-artistieke workshops en lesopdrachten voor o.a. Academie Mechelen, Pius X, Mus-e, Muzische Workshops, jeugdhuizen etc…

www.bertlezy.be

https://www.youtube.com/user/bertlezy

blaastaal.podomatic.com

// W E L K O M //
Lichtkaai is open van woensdag t.e.m. zondag vanaf 17u.