Karo Vrints en Amina Belôrf

Expo Koperen draad de grond in – Karo Vrints & Amina Belôrf

 21 oktober 2022 tem 11 december 2022

Over de expo Koperen draad de grond in

Voor de expo ‘koperen draad de grond in’, gaan Karo Vrints en Amina Belôrf in dialoog. Amina schrijft proza en poëzie en maakt theater. Karo schildert, naait, drukt en tekent haar eigen beeldtaal.

Ergens in het midden raken de twee kunstenaressen elkaar. De kunstfilm Body As Canvas , een cocreatie van videokunstenaar Roland Méliès en Karo vormen het anker. De beelden raken Amina, de woorden van Amina raken Karo. De beelden en woorden creëren samen meer.

‘Koperen draad de grond in’ herbergt de zoektocht van hen beiden naar bodem om op te staan.

Over de kunstenaars

Karo Vrints (°’81) studeerde af als kunstschilderes, maar ze denkt verder dan het klassieke doek met verf. Met beelden opgebouwd uit mixed media vertelt Karo verhalen die vaak geëngageerd zijn. Kunst doet haar nadenken over het (samen)leven en de rol die zij als mens daarin speelt. Maatschappelijke thema’s zoals hoe de mens omgaat met zijn mede-aardbewoners en zijn omgeving vinden hun weg naar haar canvas.

Maar wat haar nog het meest begeestert, zijn de collectieven die ze vormt met andere artiesten.

In 2018 won Karo de kunstprijs Campuscrack aan de Universiteit Antwerpen.

Amina Belôrf (°’90) staat op de planken, schrijft poëzie en proza en maakt theater. Ze schreef als columniste bij VRTnws, Knack en Mo magazine. Haar poëzie verscheen onder meer in de Poëziekrant, DW B magazine en Het Liegend Konijn. Ze debuteerde met de dichtbundel Zonder het licht te breken (Epo, 2020) die ondertussen aan de achtste druk toe is.

Momenteel werkt Belôrf aan een nieuwe dichtbundel. Als dichter verbindt ze mensen met woorden, onderstreept ze alles dat tussen de lijnen niet gezegd maar wel gevoeld wordt.

Met de expo ‘Koperen draad de grond in’ laat ze de geschreven binnenwereld samensmelten met de beeldwereld van kunstenares Karo Vrints. De boeiende reis die ze samen ondernemen herbergt de zoektocht naar de verbinding om dezelfde strijd in het leven te delen met elkaar.

10-©-Roland-Pauwels

Image 3 of 33

#koperendraaddegrondin

www.karovrints.be
https://www.facebook.com/karo.vrints
https://www.instagram.com/karovrints/
https://www.facebook.com/amina.belorf
https://www.instagram.com/aminabelorf/