art

Momenteel te zien: ROTOR van woensdag tem zondag vanaf 17u, nog tot 3 oktober.

Lees hier wat De Natiebuur[t]  over Rotor schrijft (auteur Sven Clymans)
 
“Kunst van eigen bodem in 2060”
 
Ron die zelf al 50 jaar deel uit maakt van de Natiebuurt koos niet voor niets een lokale expositieruimte. Hij draagt de buurt een warm hart toe en vindt dat elke vorm van kunst een thuis verdiend in 2060. Dat is ook gelijk waar “de lichtkaai” voor staat.
Een expobar in het hart van 2060 die plaats biedt aan verschillende vormen van kunst variërend van muziek tot beeldende en toegepaste kunst.
 
Ron die vroeger professioneel in de wereld van de lichtreclame werkte maakt nu kunst met een grote “K”. Hij recycleert  materialen en geeft ze een nieuwe functie in onze materialistische samenleving of blaast oude beelden een nieuw grafisch leven in.
 
Wij bezochten de expo en zijn alvast laaiend enthousiast. We laten Ron zelf aan het woord over zijn passie, zijn kunst en zijn boodschap.
 
Ron:
Mijn kunst ontstaat uit beelden en gebeurtenissen die ik grafisch vormgeef door elementen toe te voegen of juist weg te laten. Het is de stroom aan gedachten of de visie die ik op dat moment heb die maken of een werk voor mij af is of niet.
 
De boodschappen van mijn werk kunnen een knipoog zijn naar de samenleving, een ode aan mijn vrienden of een nieuwe kijk op religie. 
 
Neem bijvoorbeeld mijn werk “Active Battle”
De boodschap dat dit werk uitdraagt is de rekening die wij betalen voor geëxporteerde maar bovenal Belgische energie naar de heilige graal Frankrijk.
 
Het laatste werk wat ik aan mijn collectie toevoegde “Touch” ontstond in volle Corona tijd en is een hunkering naar dat wat we zo misten; elkaar aanraken, knuffelen en lichamelijke verbondenheid voelen.
 
Wandelend doorheen deze expositie deelt Ron niet enkel verhalen maar voel je ook de energie die hij in zijn werken stopt. Op een ingetogen maar passionele manier loods hij ons doorheen zijn werken die met recht en reden “kunst van eigen bodem” genoemd mogen worden.
 
De expositie rotor van kunstenaar Ron Torfs valt nog tot 03 oktober te bewonderen in de expositieruimte van expobar de lichtkaai in de Ellermanstraat 66 te 2060 Antwerpen.